Iohannis, reacție privind atacul asupra premierului Slovaciei: Condamn ferm astfel de acte extremiste. Amenință valorile noastre europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul armat în urma căruia premierul slovac, Robert Fico, a fost împușcat în orașul Handlova. Șeful statului român a subliniat că astfel de acte extremiste amenință valorile europene de bază. 

Președintele României a condamnat atacul FOTO Inquam
Președintele României a condamnat atacul FOTO Inquam

„Îngrozit să afle despre împușcarea prim-ministrului slovac Robert Fico. Îi doresc însănătoșire completă și rapidă. Condamn ferm astfel de acte extremiste, care amenință valorile noastre europene de bază”, a scris președintele Klaus Iohannis pe platforma X, fosta Twitter.

Și premierul Marcel Ciolacu s-a declarat șocat de atacul armat în urma căruia a fost împușcat omologul său din Slovacia, Robert Fico. Într-un mesaj transmis pe platforma X, șeful Guvernului român a subliniat că „asemenea acte extreme nu au nicio justificare”. 

Atacul a fost condamnat și de șeful Senatului român, Nicolae Ciucă, care a transmis că sunt așteptate detalii cu privire la incidentul care a avut loc în Slovacia. 

„Condamn ferm tentativa de asasinat raportată asupra premierului slovac Robert Fico. Aceste acte de violență nu au locul într-o democrație. Așteptăm mai multe detalii despre incident și avem încredere că autoritățile vor efectua o anchetă amănunțită”, a scris Nicolae Ciucă.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost transportat la spital în urma unui incident în care au avut loc împușcături, a informat presa locală.

Potrivit unor relatări de presă, Fico a fost împușcat, fiind rănit, în orașul Handlova, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitală, potrivit postului de televiziune de știri TA3. Un suspect ar fi fost reținut. 

Patru focuri de armă au fost trase, iar unul dintre ele l-a nimerit în abdomen pe Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, a relatat Reuters citând postul de televiziune TA3.

Aktuality relatează că împușcăturile au fost o tentativă de asasinat. Postul de știri scrie că împușcăturile au avut loc în momentul în care premierul Robert Fico a venit să dea mâna cu o mică mulțime de oameni.

Zuzana Čaputová, președintele Slovaciei, a condamnat atacul „brutal” asupra premierului Robert Fico și a declarat că îi dorește însănătoșire grabnică, relatează Reuters.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite